Første jagttur 2014

Efter sidste års begyndende jagt efter de der rensdyr, og hvor det ikke blev til noget nedlagt dyr, har jeg hele foråret og sommeren gået med grusomme planer om at jeg altså i år SKULLE få skudt minimum ét rensdyr. Det burde da for pokker kunne lade sig gøre. Eller skulle man virkelig også gå igennem 2014 uden dyr?

Sidste år kan man vel sige at jeg på tre sådan rigtige jagtture af kortere eller længere varighed. Ingen af dem førte til dyr, så jeg havde gentagende gange sagt til Maja at jeg ville starte med jagt allerede når sæsonen begyndte og havde også lagt min ferie derefter.

På arbejdet havde jeg igennem månederne snakket med diverse kollegaer om alt vedrørende jagten og en dag blev jeg med en af dem fra min afdeling enige om at vi skulle ud sammen. Det var med Ludvig der arbejder i vores IT-afdeling, altså dvs. samme afdeling som jeg selv efter at jeg er flyttet til derop. 🙂

Nå, men aftalen blev, at vi (Maja, Ludvig og jeg) sigtede mod at tage til Iluliarlik hvor Ludvig flere gange tidligere havde været på jagt og med stor succes. Jeg havde godt hørt om stedet som ligger tæt ved fuglefjeldet, men har faktisk aldrig været så langt inde i fjorden før og havde desuden også hørt at det skulle være et meget lavvandet område hvor man skulle følge en usynlig elv under vandet. Altså et sted hvor det vil være super godt at have en med som tidligere havde sejlet der. Så det var kun godt at Ludvig tog med på turen derind.

Det regnede lidt på vejen derind, men is-mæssigt var det ganske fint. Da vi nåede ind til fuglefjeldet overtog Ludvig rattet. Dybdemåleren begyndt hurtigt at vise at vi nærmere os det lavvandet område og da vi sejlede i omkring 3 meters dybde blev farten sænket. Vi sneglede os af sted mens vi konstant kiggede på dybdemåleren som svingede imellem 2-3 meter. Da den kom ned på omkring 1 meter, stoppede vi op, bakkede lidt tilbage og forsøgte en anden retning. Men vi syntes alle tre at det lige var lavvandet nok, så vi besluttede i stedet for at tage til et andet sted længere inde i fjorden, nemlig London-mining-fjorden.

Nedenfor har jeg markeret Iluliarlik med et 1-tal og London-mining med et 2-tal.

Jagttur 2014

Nå, men vi tog som sagt ind til London-mining og tøffede ind til bredde i gummibåden. Derinde har Londing-mining sin base mht. deres undersøgelser, så vi gik derind til vagten og Ludvig spurgte ham lidt om de havde set rensdyr derinde.

Vi gik en god aftenstur på ca. 15km uden at se et eneste levende rensdyr. Så lettere slukøret tilbage i båden besluttede vi os derfor at prøve et andet område tidligt næste morgen. Dette har jeg markeret med et 3-tal på ovenstående kort.

Da vi sejlede derover omkring kl. 6 næste morgen, så vi en anden stor fiskekutter som også lå derinde i en lille bugt. Vi tog kikkerten frem og spejdede over fjeldsiderne efter rensdyr og pludselig sagde Ludvig at han kunne se et. Maja kunne også spotte den og så tog Ludvig og jeg den hurtige beslutning om at vi hurtigst muligt skulle ro ind og liste os ind på den.
Maja blev dermed i båden og kunne følge både os og rensdyret.

Da vi nærmede os dyret og kunne se den, tog jeg sigte men følte at jeg ikke var hel sikkert på at jeg kunne ramme den. Vi krøb derfor lidt nærmere og så følte jeg mig mere tilpas og bang så lå den ned i græsset i første skud. 😀

Vi gik stille og roligt hen til dyret og da der var allerede var begyndt at komme en del myg, blev vi enige om at jeg nok hellere skulle tage tilbage til båden for at hente myggenet og så kunne Maja jo også komme med ind på land.
Dernæst fik vi brækket dyret op og jeg fik båret dyret ned til båden på rigtig grønlændermanér, dvs. vha. en bæresele og bagkroppen over nakken.

Da vi atter stod i båden med dyret og vi skulle til at sejle hjemad, skulle vi lige fejre det med en bajer selvom klokken vel kun var omkring 11.

Vel i havn og dyret hjemme i køkkenet, fik vi så en lektion af Ludvig i hvordan man skulle grovpartere det.
Vi fik ligeledes taget et billede af bæreselen, så vi efterfølgende selv kunne lave os et par stykker. 🙂

Alt i alt en super god tur og yderst tilfredsstillende i forhold til at få nedlagt et rensdyr i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *