Privat

Hermed lidt praktisk information hvis man har i sinde at besøge mig:

* Som noget af det første kan jeg nævne at Grønland er momsfrit, hvilket vil sige at man hvis man har bopæl på Grønland (som jeg), kan få refunderet momsen. Dvs. at hvis man skulle herop, kan det være en god idé at snakke sammen inden hvis der er noget man lige så godt kunne have taget med herop.

* Som punkt nr. 2 vil jeg opfordre folk til at medtage gode vandrestøvler. Selvom jeg kun har været heroppe i efterårs- og vintermånederne, kan jeg fortælle at stort set alle går rundt i deres vandrestøvler når de bevæger sig udenfor. Situationen er nok noget andet til sommer, men til den tid vil man nok så bare lidt ud at vandre i bjergene, og her vil de medtagne vandre støvler så komme til sin ret. 🙂

* Da Grønland har en “lidt” højere afgift på øl, vin og cigaretter kan det godt betale sig at medtage ALT hvad der må tages med igennem tolden. En normal pilsner koster 13,95,  den billigste vin koster ca. 80 kr. (selv 1 L papvin står i 99,-) og selvom man ikke ryger så medbring gerne en karton cigaretter til ca. 150,- som heroppe ville koste ca. 700 kr.! Så plejer man at sælge dem til nogle af sine kollegaer.

* Nu hvor  har fået fyldt jeres kufferter med alt det I skulle have med, vil jeg gerne fortælle lidt om de muligheder der er heroppe, men først lidt info omkring hvordan man egentlig kommer herop. Der foreligger følgende muligheder:

  • – Flyve via København til Island hvor man skal overnatte inden turen dagen efter fortsætter til Kangerlussuaq og derfra videre til Nuuk samme dag. Denne måde vil gøre at man får en ½ dag på Island hvor man evt. kan se hvad man kan nå på så kort tid.
  • – Flyve via København til Kangerlussuaq og derfra videre til Nuuk samme dag. Kbh. -> Kangerlussuaq varer ca. 4 timer, mens flyvetiden mellem Kangerlussuaq og Nuuk normalt er sat til 1 times tid. Denne tur er klart den flest plejer at vælge.
  • – Den sidste mulighed er at flyve fra København til Nanortalik og derfra til Nuuk. Denne tur plejer dog at være lidt dyrer hvorfor alternativ 1 eller 2 klart anbefales.

Som tilføjelse til at vælge sin rute, vil jeg lige nævne at Kangerlussuaq, selvom stedet er en gammel amerikansk flybase, er et rigtig attrativt turistmål. Grunden til dette er, at det ligger over en bestemt breddegrad og dermed lovligt og muligt at kører på hundeslæde (om vinteren altså). En anden grund til at vælge Kangerlussuaq som mellemlandingsplads er at der kun er 25 km ind til indlandsisen, og det er vist sågar muligt at leje en bil og køre derind. For at sætte tingene lidt i perspektiv kan det oplyses at afstanden mellem Nuuk og indlandsisen ca. er 60 km i luftlinje.
En anden grund kunne selvfølgelig også være at der er en større chance for at se moskusokser i dette område end i Nuuk.

Så hvis Kangerlussuaq har fanget interessen, kunne man jo planlægge det sådan at man valgte Kbh.->Kangerlussuaq->Nuuk og så på tilbagevejen blev en dag eller to i Kangerlussuaq for at se det man kan se derinden, inden man fløj hjem til DK igen.

* Følgende stilles til rådighed:
– Et par madrasser med tilhørende dyner,  håndklæder (så disse ikke behøver at fylde i bagagen).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *