Midnatstur til toppen af Store Malene på nationaldagen (21. juni)

Maja og jeg havde snakket om at det kunne være lidt sjovt at tage en midnatstur til Store Malene for at se solnedgangen og solopgangen. Dagen hvor denne ide skulle udfolde sig, blev natten til d. 21. juni, som er grønlandsk nationaldag, hvorfor vi havde fri dagen efter /om morgenen.

Vi tog derop omkring kl. 21, var på toppen omkring kl. 22, og nød så ellers bare solnedgangen den efterfølgende time eller to.
Planen var, i hvert fald min plan, at det ikke skulle blive særlig koldt deroppe og at timerne indtil solopgangen ville gå relativt hurtigt. Så da Maja tidligere på aftenen under aftensmaden spurgte om jeg ikke skulle ha sovepose osv. med derop, blev svaret nej, det skulle jeg da bestemt ikke.

Nu kan I sikkert godt gætte jer til hvem der senere på natten kom krybende ned i soveposen, således at vi næsten begge kunne være der. 🙂

Nå, men lidt køligt var det i hvert fald, men en rigtig flot oplevelse, især da vejret netop den aften/morgen viste sig fra sin allerbedste side.

Som en lille bonus-historie, kan jeg fortælle at jeg på toppen af Store Malene desværre kunne konstatere at jeg ikke havde ladet mit batteri op. Dette havde den effekt at det løb tør for batteri i løbet af den timelaps jeg ellers havde planlagt at jeg ville tage af solnedgangen og solopgangen. Nå, men så må projektet jo gentages næste år, denne gang sandsynligvis med egen sovepose. 😀

[hana-flv-player video=”http://www.polarekspressen.dk/wp-content/uploads/video/20140621_Rutsjetur.flv” width=”640″ height=”360″ player=”2″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”false” splashimage=”http://www.polarekspressen.dk/wp-content/uploads/video/20140621_Rutsjetur.jpg” /]

[hana-flv-player video=”http://www.polarekspressen.dk/wp-content/uploads/video/20140621_Solnedgang_fra_Store_Malene.flv” width=”640″ height=”360″ player=”2″ autoload=”true” autoplay=”false” loop=”false” autorewind=”false” splashimage=”http://www.polarekspressen.dk/wp-content/uploads/video/20140621_Solnedgang_fra_Store_Malene.jpg” /]

Overnatningstur til Præstefjorden med Maja, Elias og Elisabeth

I slutningen af juni stod sommeren for døren, børnene (Elias og Elisabeth) havde begge fået fri fra skolen og skulle om ca. 10 dages tid på ferie med deres far i Danmark, ovenikøbet i 6 uger, hvilket reelt betød at disse 10 dage var vores eneste mulighed for at holde lidt ferie sammen med dem.

Maja og jeg havde tidligere snakket om at holde vores sommerferie ude i fjorden og kunne også godt tænke os at gøre det sammen med børnene. Derfor blev valget om hvad vi skulle bruge nogle af de 10 dage på, nemlig at vi skulle i naturen/fjorden og sove i telt, vandre lidt, fiske osv.

Da Maja kunne oplyse om at de faktisk aldrig før havde været ude på telttur ude i fjorden, ville vi gerne teste det på en enkelt-overnatningstur, ikke langt fra byen. Det udvalgte sted blev Præstenfjorden som ligger ca. 29 km sydpå.

Alt gik efter planen og vi fandt et perfekt sted at slå teltet op, ikke langt fra båden.
Vi fiskede og fangede 2 ørreder som vi lavede over bålet om aftenen. Som tilbehør var der snobrød som børnene syntes godt om.

Om aftenen da børnene og Maja var gået i seng, var jeg simpelthen nødt til at vandre op langs elven for at se nærmere på mulige fiskepladser til når vi en anden gang ville komme derned.

Næste dag, spiste vi morgenmad og pakkede teltene ned og sejlede tilbage til civilisationen med en god ro i maven om at børnene sagtens kunne klare naturen uden at have en Ipad eller Iphone indenfor 5 meters rækkevidde.

Alt i alt en rigtig dejlig tur.