Midnatstur til toppen af Store Malene på nationaldagen (21. juni)

Maja og jeg havde snakket om at det kunne være lidt sjovt at tage en midnatstur til Store Malene for at se solnedgangen og solopgangen. Dagen hvor denne ide skulle udfolde sig, blev natten til d. 21. juni, som er grønlandsk nationaldag, hvorfor vi havde fri dagen efter /om morgenen.

Vi tog derop omkring kl. 21, var på toppen omkring kl. 22, og nød så ellers bare solnedgangen den efterfølgende time eller to.
Planen var, i hvert fald min plan, at det ikke skulle blive særlig koldt deroppe og at timerne indtil solopgangen ville gå relativt hurtigt. Så da Maja tidligere på aftenen under aftensmaden spurgte om jeg ikke skulle ha sovepose osv. med derop, blev svaret nej, det skulle jeg da bestemt ikke.

Nu kan I sikkert godt gætte jer til hvem der senere på natten kom krybende ned i soveposen, således at vi næsten begge kunne være der. 🙂

Nå, men lidt køligt var det i hvert fald, men en rigtig flot oplevelse, især da vejret netop den aften/morgen viste sig fra sin allerbedste side.

Som en lille bonus-historie, kan jeg fortælle at jeg på toppen af Store Malene desværre kunne konstatere at jeg ikke havde ladet mit batteri op. Dette havde den effekt at det løb tør for batteri i løbet af den timelaps jeg ellers havde planlagt at jeg ville tage af solnedgangen og solopgangen. Nå, men så må projektet jo gentages næste år, denne gang sandsynligvis med egen sovepose. 😀

Leave a Reply